بسیاری از افراد از آسیب و بهبودی پس از جراحی بواسیر می ترسند و برای این امر بسیاری از اوقات بیماری خود را درمان دائمی نمی کنند و متاسفانه هر روز بیماری بواسیر پیشرفت می کند و درد و خونریزی و عفونت آنقدر پیشرفت می کند که بیمار دچار برای رفتن به اورژانس ترس از بستری شدن طولانی مدت و اطلاعات نادرست در مورد این بیماری منجر به مراجعه دیرهنگام به پزشک می شود. اگرچه با پیشرفت علم پزشکی مشکلات قدیمی درمان و جراحی بواسیر از بین رفته است و با مطالعه این مقاله اطلاعات کاملی در مورد این بیماری به دست خواهید آورد و دیگر ترسی از درمان بواسیر و مراجعه به پزشک نخواهید داشت. غیر پزشکان هر بیماری و ناراحتی در ناحیه مقعد را بواسیر یا هموروئید می دانند، اما اینطور نیست و بیماری های مختلف می توانند علائم آزاردهنده ای در ناحیه مقعد ایجاد کنند و جراح به راحتی انواع بیماری های این ناحیه را تشخیص می دهد. در ادامه توضیحات کامل تری برای شناخت بیماری همورئید و پاسخ به این سوال که هموروئید چیست به شما خواهیم داد.
هموروئید چیست؟
بیماری هموروئیدی یا به طور کلی بواسیر یک سیاهرگ متورم و ملتهب در مقعد رکتوم است که باعث ایجاد ناراحتی در این ناحیه می شود. بواسیر معمولاً در اثر زور زدن در حین اجابت مزاج، چاقی یا بارداری ایجاد می شود. ناراحتی در مقعد از علائم شایع این بیماری است. علائم دیگر شامل خارش و خونریزی است. بهترین درمان برای هموروئید در موارد مزمن لیزر هموروئید است. بیش از نیمی از جمعیت آمریکا در طول زندگی خود به هموروئید مبتلا خواهند شد. شیوع این بیماری هم در مردان و هم در زنان به طور یکسان است و حداکثر بیمارانی که مبتلا به این بیماری می شوند بین رنج سنی 45 تا 65 هستند. به طور طبیعی شیوع هموروئید در ایران در بین زنان بیشتر است. همچنین شیوع این بیماری در بین افراد چاق بیشتر از سایر افراد دیده شده است.
آیا بواسیر یا هموروئید خود به خود خوب می شود؟
درد، خارش، سوزش و حساسیت ممکن است همیشه باقی بماند زیرا این نقطه در مقعد همیشه تحت فشار است و وریدهای مقعد در هنگام اجابت مزاج تحت فشار هستند. عوامل متعددی می توانند علائم هموروئید را پنهان کنند. بهبود هموروئیدهای داخلی و خارجی درجه 1 حدود یک هفته طول می کشد، اما هموروئید داخلی درجه 3 و 4 بزرگ می تواند چندین ماه طول بکشد تا با دارو بهبود یابد. علائم بواسیر بعد از بارداری ممکن است به دلیل برداشتن فشار از ناحیه مقعد خود به خود برطرف شود و یا در برخی موارد به دلیل فشار زایمان تشدید شود. معمولا بواسیر یا همورئید خود به خود خوب نمی شود و باید اقدامات پزشکی لازم انجام گردد.
عوارض هموروئید
عوارض هموروئید می تواند کم خونی یا آنمی باشد، زمانی که خونریزی هموروئیدی مزمن و شدید باشد، در این حالت میزان گلبول های قرمز کمتر از حد طبیعی بوده و اکسیژن رسانی به سلول ها کاهش یافته و عوارض جانبی بروز می کند.
هموروئید در نوع strangulated که اگر این خون قطع شود از خونریزی داخلی جلوگیری می کند و یکی دیگر از علل درد شدید است. همچنین آبسه مقعد، شقاق مقعدی و عفونت در این محل از دیگر عوارض هموروئید است.
رابطه جنسی بعد از درمان هموروئید
بسیاری از بیماران تعجب می کنند که چه مدت پس از برداشتن هموروئید می توانند فعالیت جنسی خود را از سر بگیرند. ? به طور کلی در صورت عدم وجود عارضه، افراد می توانند بعد از یک هفته رابطه جنسی داشته باشند، مخصوصاً اگر بواسیر با لیزر درمان شود، با زمان نقاهت کمتر البته فراموش نکنید که از ابتدا نباید فعالیت جنسی خود را تشدید کنید، اما می تواند به تدریج سرعت آن را افزایش دهد. در هر صورت برای اطمینان بیشتر می توانید به متخصص درمان بیماری های مزمن مراجعه کنید تا پس از بررسی تشخیص و روند بهبودی، زمان دقیق را به شما بگوید.
هموروئید در دوران بارداری
حدود 35 درصد از زنان در دوران بارداری این مشکل را تجربه می کنند. این به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش استرس در دوران بارداری اتفاق می افتد. این بیماری نشسته معمولاً در سه ماهه سوم بارداری رخ می دهد که زن وزن سنگین جنین را حمل می کند. برای برخی از زنان، بواسیر اندکی پس از زایمان ظاهر می شود. به دلیل فشار زیاد روی وریدهای شکم و لگن، این در زایمان هایی که از ناحیه واژن است، بیشتر دیده می شود. اگر در روز سوم یا چهارم پس از زایمان، بهبودی حاصل نشد، باید حتما به پزشک مراجعه کنید. یبوست بعد از زایمان بسیار شایع است. این به معنای ابتلا به این علائم نیست. در بیشتر موارد، هموروئیدهایی که در دوران بارداری ظاهر می شوند، مدت کوتاهی پس از تولد خود به خود ناپدید می شوند. این بیماری در دوران بارداری روی جنین تاثیر نمی گذارد.
مقاله پیشنهادی :دستگاه گوارش چیست
پیشگیری از بیماری هموروئید
بهترین راه برای پیشگیری از عفونت، مدفوع نرم است. برای پیشگیری از این بیماری و کاهش علائم آن به توصیه های کلینیک دکتر علیرضا ایزدی توجه کنید:
·خوردن غذاهای حاوی مقدار زیادی فیبر: میوه ها، سبزیجات و غلات باعث می شود مدفوع کاملاً دفع و نرم شود.
·مایعات کافی بنوشید: نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب و سایر مایعات (بدون الکل) در روز به رقیق شدن ترشحات کمک می کند.
· اجتناب از فشار در حین اجابت مزاج: از حبس نفس در حین حرکات روده خودداری کنید.
·وقتی اجابت مزاج را احساس کردید، فوراً به دستشویی بروید و اجابت مزاج کنید.
·ورزش کردن را فراموش نکنید.
برای جلوگیری از گسترش بواسیر، از فشار آوردن به ناحیه مقعد در حین مقاربت خودداری نمایید و سعی کنید مصرف آب خود را افزایش دهید. نوشیدن آب کافی از اسهال شدید جلوگیری می کند. به محض اینکه احساس کردید مدفوع دارید، به دستشویی بروید تا از این عفونت مقعدی جلوگیری کنید. برای جلوگیری از یبوست به طور منظم ورزش کنید. برای مدت طولانی در توالت ننشینید. داشتن یک رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند خطر ابتلا به هموروئید را در آینده کاهش دهد.
منابع خوب فیبر غذایی عبارتند از:
· غلات
· برنج قهوه ای
· گل سرخ
· هویج
چکیده کلی و کلام آخر
در این مقاله توضبحات جامع و کاملی در رابطه با بیماری بواسیر به شما دوستان عزیز ارائه کردیم. بسیاری از بیماری ها به مرور زمان ممکن است خودشان درمان شوند و بسیاری از انها دارای وضع بدتری گردند. اما بیماری همورئید به نوبه خود در مدل بدخیم ممکن است درمان نگردد و برای جراحی دستگاه گوارش مراجعه به پزشک را می طلبد. اگر شما از این بیماری رنج می برید در اولین فرصت با یک پزشک متخصص این موضوع را در میان بگذارید. از اینکه وقت خود را به جهت مطالعه این مقاله با موضوع هموروئید چیست، گذاشتید کمال تشکر را داریم.