متخصص جراحی دستگاه گوارش

فوق تخصص جراحی کولورکتال

لاپاراسکوپی تخصصی و پیشرفته

علائم کیست مویی را بشناسید + روش های درمان

موضوعات این مقاله

علائم کیست مویی

به‌طور کلی کیست مویی از بیماری‌های رایج پوستی به‌شمار می‌رود که بهبودی آن از طریق دارو، درمان خانگی یا در برخی موارد جراحی رفع می‌گردد. در این مقاله از وب‌سایت دکتر علیرضا ایزدی قصد داریم تا علائم کیست مویی را بشناسید + روش های درمان آن را بررسی نمایید. درواقع یکی از رایج‌ترین عارضه‌ها در عموم افراد، ایجاد کیست مویی است که به‌واسطه درگیری آن با دردسرهای زیادی مواجه می‌شویم. البته هیچ جای نگرانی نیست، زیرا در حال‌حاضر روش‌های درمانی زیادی جهت رفع از این عارضه وجود دارد.

درواقع می‌توان با کمک روش‌هایی غیرتهاجمی و بدون هیچ‌نوع درد و خونریزی می‌توان کیست مویی را درمان کرد. کیست‌ مویی در برخی مواقع بسیار دردناک است که بیشتر در قسمت پایین کمر و میان شکاف باسن ایجاد می‌شود. چنانچه می‌خواهید علائم کیست مویی را بشناسید + روش های درمان آن آشنا شوید، در ادامه این مقاله با وب‌سایت دکتر علیرضا ایزدی همراه باشید.

 

کیست مویی چیست؟

این عارضه در نام‌های دیگری چون سینوس مویی یا کیست پیلونیدال و “سینوس پیلونیدال هم شهرت دارد، یکی از بیماری‌های رایج پوستی است. درواقع کیست مویی پوستی (Hairy skin cysts)، حفره‌ای عمیق در پوست بوده که حاوی مو است، به‌همین جهت به آن موی برگشتی نیز اطلاق می‌شود. چنانچه مجرای حفره‌ها مسدود گردد، داخل آن‌ها ترشحاتی چرکی جمع خواهد شد. همین امر موجب ایجاد کیست یا آبسه در آن ناحیه می‌شود. به‌طور کلی در کسیت مواد زائد، مو و آلودگی جمع شده، در اغلب مواقع بوی نامطبوع از خودشان ایجاد می‌نمایند. هم‌چنین در اکثر افراد این کیست در بخش انتهایی کمر و ستون فقرات ایجاد می‌شود، که درست بین دو طرف باسن جای می‌گیرد. همین امر عامل ایجاد برآمدگی، درد و ترشحات بدبو از این ناحیه در بدن خواهد شد.

 

دلایل ایجاد این کیست

علت اصلی عارضه کیست مویی مشخص نشده است، ولی انجام برخی فعالیت‌های که باعث اصطحکاک می‌شود را می‌توان یکی از علل ایجاد این بیماری برشمرد. درواقع فعالیتی مثل نشستن هم باعث می‌شود تا رویش مو به زیر پوست برگرشته و همین امر ایکی از دلایل بروز ایجاد کیست مویی محسوب می‌شود.

 

عوارض عمل نکردن کیست مویی

 

علائم کیست مویی

به‌طور کلی کیست‌های پیلونیدال در اندازه‌های مختلفی هستند و از کیستی کوچک تا یک کیست بسیار بزرگ را شامل می‌گردند. چنانچه کیست مویی عفونی به‌صورت نباشد از هیچ علامتی برخوردار نیست، ولی در صورت ایجاد عفونت با علائم زیر همراه می‌شود:

  • کمر درد شدید
  • ایجاد درد، قرمزی و تورم در انتهای ستون فقرات در قسمت دنبالچه
  • بروز حساسیت به لمس
  • خروج چرک و خون از سوراخی باز روی پوست
  • تخلیه خون و چرک
  • بوی بد در زمان تخلیه‌ چرک
  • تب بر ثر عفونت

چنانچه متوجه هر یک از علائم و نشانه‌‌های کیست پیلونیدال شدید، باید به دکتر مراجعه نمایید تا ضایعه ایجاد شده، مورد بررسی و تشخیص قرار گیرد.

 

علائم کیست پیلونیدال در بانوان

باید به این نکته توجه داشت که هر فردی می‌تواند به این عارضه مبتلا شود. در این بین بانوان نیز شاید به کیست پیلونیدال مبتلا شوند که در این صورت باید جهت درمان آن به دکتر مراجعه نمایند. به‌طور کلی علائم رایج که کیست مویی در خانم‌ها ایجاد می‌شود، درست همانند علائمی هستند که در مطالب بالا به آن‌ها اشاره شد.

 

علائم سرطان کیست مویی

در برخی مواقع شاید که این کیست خفیف باشد و یا به کیست مویی سرطانی مبدل شود. با توجه به اینکه هر دو مورد را می‌توان از یکدیگر تشخیص داد، جای هیچ نگرانی نیست. درواقع باید بررسی‌ لازم  زیر نظر یک پزشک متخصص صورت پذیرد. شاید یک کیست مویی در ابتدا  علائمی مانند موارد مذکور که در مطالب بالا از خود بروز دهد که دروافع از نوع خفیف به شمار می‌رود. در کل یک کیست معمولی از روش درمان خانگی امکان‌پذیر است و خیلی زود بهبود می‌یابد. ولی اگر کیست مویی پس از درمان عود نماید، کمی خطرناک بود و لازم است تا هرچه سریع‌تر بررسی‌های بیشتری روی آن صورت پذیرد.

برخی از علائم رایج در سرطان کیست مویی عبارتند از:

  • در هنگام نشستن، درد بیشتر شود.
  • رویت آبسه که از آن چرک و خون خارج گردد.
  • خستگی زیاد هراه با تهوع، استفراغ و تب مداوم

 

علائم سرطان کیست مویی

 

علل ایجاد این کیست

به‌طور کلی علت دقیق بروز کیست‌ پیلونیدال متاسفانه هنوز مشخص نشده است. در مقطعی تصور عمومی بر این بود که کیست پیلونیدال عاملی مادرزادی دارد و به‌دلیل قرارگیری سلول‌های جنینی درجای اشتباه یا به‌خاطر تکرار تروما و ضربه ایجاد می‌گردند. ولی شواهد امر نشان می‌دهد که کثر کیست‌های مویی ناشی از نفوذ موی سست به میان پوست است. درواقع اصطکاک و فشار موجب برگشت مو به میان بدن می‌شود و عوامل اصلی جهت شروع التهاب به‌شمار می‌رود.

درواقع بدن مو را به‌عنوان جسم خارجی شناسایی می‌نماید و در برابرش کیست درست می‌کند. اشخاصی که لباس‌ تنگ می‌پوشند، دوچرخه‌سواران و افرادی که در دراز مدت می‌نشینند مثل رانندگان کامیون، کسانی که اضافه وزن دارند و کم‌تحرک هستند یا موی بدن زیادی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به کیست مویی قرار دارند. البته در موارد نادر هم کیست‌های پیلونیدال در قسمت‌هایی به غیر از نزدیک دنبالچه پدیدار می‌شوند.

 

عوارض عمل نکردن کیست مویی

کیست مویی می‌تواند عامل درد شود و نیاز به درمان را نیاز داشته باشد. کیست پیلونیدال در صورت عدم درمان به مشکلی حاد مبدل می‌شود. کیست‌های پیلونیدال مزمن چنانچه در معرض عدم درمان قرار نگیرند منجر به آبسه و حفره‌های سینوسی می‌شوند. درواقع این آبسه‌ها بر اثر فشار می‌ترکند. متاسفانه اکثر سینوس‌های پیلونیدال عفونی می‌شود که حاوی چرک و موهای زائد هستند. این چربی‌ها و باکتری‌های روی پوست هم چنانچه به داخل حفره نفوذ نمایند، در پی آن عفونت در سینوس پیلونیدال ایجاد خواهد شد.

 

درمان کیست مویی با دارو

حال که با علائم کیست مویی آشنا شدیم ، بهتر است راه درمان آن را هم بشناسیم. یکی از روش‌های رایج جهت درمان کیست مویی تزریق فنل به‌شمار می‌رود. این دارو می‌تواند غیر از درمان کیست موی برای آبسه‌های حاد هم کاربرد داشته باشد. درواقع فنل نوعی ترکیب ضد عفونی‌کننده است که درون سینوس مویی تزریق می‌شود و در صورت نیاز شاید، تزریق دوباره تجویز شود.

از دیگر داروهای رایج درمان کیست مویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چسب فیبرین
  • مصرف آنتی بیوتیک‌ها

 

پماد برای کیست مویی

در روش‌های درمان خانگی کیست مویی پماد یکی از رایج‌ترین آن‌هاست. درواقع پماد می‌تواند به عنوان مرهمی جهت درد بیماری، کاهش سوزش، التهاب و از بین بردن عفونت کمکی شایان نماید.

از رایج‌ترین پمادها جهت درمان کیست مویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پماد سیاه (ایکتیول)
  • آنتی بیوتیک تتراسایکلین
  • پماد موپیروسین برای کیست مویی
  • مترونیدازول
  • پماد سفالکسین و سفیکسیم جهت موی برگشتی در کمر

 

نتیجه گیری

در این مقاله از وب‌سایت دکتر علیرضا ایزدی به علائم کیست مویی پرداختیم. در ادامه عوارض عمل نکردن کیست مویی را مورد بررسی قرار دادیم. باید به این نکته توجه داشت که کیست مویی درست همانند هر عارضه دیگر در صورت عدم درمان چنانچه با درمان خانگی رفع نشود، می‌تواند برای شخص خطرساز شود. امید است مقاله علائم کیست مویی را بشناسید برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در زمینه علائم کیست مویی و روش‌های درمان آن با ما در وب‌سایت دکتر علیرضا ایزدی به اشترک گذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *