متخصص جراحی دستگاه گوارش

فوق تخصص جراحی کولورکتال

لاپاراسکوپی تخصصی و پیشرفته

درمان بواسیر در تهران (بهترین و جدیدترین روش)

موضوعات این مقاله

درمان بواسیر

بواسیر ، تورم رگ‌های ناحیه مقعد و رکتوم، مشکلی شایع و گاه دردناک است که می‌تواند کیفیت زندگی را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد. خوشبختانه، روش‌های مختلفی برای درمان بواسیر وجود دارد، از درمان‌های خانگی ساده گرفته تا مداخلات پزشکی. در این مقاله، به بررسی جامع این عارضه، از جمله علائم، علل، روش‌های تشخیص ، گزینه‌های درمانی و راه‌های پیشگیری از آن می‌پردازیم. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و قابل اعتماد به شما است تا بتوانید با آگاهی کامل، بهترین روش درمانی را برای خود انتخاب کرده و از شر این عارضه آزاردهنده خلاص شوید.

درمان بواسیر با لیزر

امروزه بهترین روش درمان بواسیر ، لیزر است که با کمترین میزان آسیب به بافت مقعد و ناحیه نشیمنگاهی تنها در یک جلسه ، انواع هموروئید داخلی یا خارجی را درمان می کند. عمل هموروئید با لیزر برخلاف جراحی به روش سنتی ، نیازی به برش با تیغ جراحی نداشته برای همین بیمار از دوره نقاهت بسیار کمتری برخوردار است. از طرفی درمان هموروئید با لیزر از خونریزی و درد کمتری برخوردار بوده و به همین دلیل بیمار مدت زمان کمی برای سپری کردن دوره نقاهت نیاز خواهد داشت.
در روش درمان هموروئید با لیزر، پزشک با تاباندن اشعه ، عروق ملتهب و بیرون زده را برش داده و سپس زخم را ترمیم می کند؛ یکی از مزیت هایی که درمان هموروئید با لیزر به همراه دارد ، این است که میزان ابتلا مجدد به هموروئید را تا حدی کاهش می دهد.

مزیت های درمان هموروئید با لیزر

لیزر بواسیر از مزایای بی شماری برخوردار است که ساده ترین آنها درد و خونریزی بسیار کمتر نسبت به جراحی است. برخی از سایر مزیت های درمان بواسیر عبارت اند از:

  • عدم نیاز به ایجاد برش باز و زخم بزرگ
  • درمان حتمی هموروئید
  • قابل انجام برای هموروئید داخلی و خارجی
  • عدم نیاز به بستری یا بیهوشی
  • لیزر تحت بی حسی
  • درد و سوزش کمتر
  • روش ایمن تر و موثرتر (بدون آسیب به بافت بدن)
  • دوره نقاهت بسیار کوتاه تر و بهبودی سریع تر

روش های درمان هموروئید

بواسیرهای کوچک اغلب خود به خود ، با درمان های خانگی یا با تغییر در شیوه زندگی از بین می روند. اما اگر مسائل و عواقب مرتبط با هموروئید، مانند خونریزی، ادامه یافت، باید با پزشک مشورت کنید. پزشک شما می تواند به دنبال دلایل بیشتر خونریزی روده باشد. اگر علائم شما بدتر شود، پزشک می تواند توصیه کند که بواسیر را از طریق جراحی و لیزر مقعد حذف یا کاهش دهید. علاوه بر این، پزشک شما می تواند یک روش سرپایی آسان را توصیه کند. درمان های ارائه شده در خارج از محیط بیمارستان به عنوان روش های سرپایی شناخته می شود. برخی از روش های درمان بواسیر عبارتند از:

  • بانداژ لاستیکی: در این روش، یک نوار لاستیکی کوچک در اطراف پایه بواسیر داخلی قرار داده می‌شود تا جریان خون به آن ناحیه قطع شود و بواسیر در طی چند هفته به تدریج از بین برود.
  • اسکلروتراپی: در این روش، محلول اسکلروزان به داخل بواسیر تزریق می‌شود تا رگ‌ها را کوچک کرده و از بین ببرد.
  • لیزر درمانی: در این روش، از لیزر برای سوزاندن یا کوچک کردن بواسیر استفاده می‌شود.
  • جراحی: در موارد شدید که سایر روش‌ها موثر واقع نشوند ، ممکن است جراحی برای برداشتن بواسیر ضروری باشد.

درمان بواسیر با جراحی

درمان هموروئید با روش عمل باز توصیه نشده و به دلیل دارا بودن دوره نقاهت طولانی ، سوزش ، خارش ، خونریزی ، احتمال بازگشت ، احتمال آسیب به رکتوم و بسیاری از عوارض دیگر توصیه نمی شود. بنابراین بهتر است از لیزر برای عمل هموروئید کمک گرفته شود. این جراحی با استفاده از برش عروق بیرون زده و سپس بخیه زدن زخم انجام می شود و تا زمان جوش خوردن زخم ، بیمار از درد شدیدی برخوردار است.

راهکارهای ساده درمان هموروئید

انجام تنظیمات ساده در سبک زندگی ممکن است بهبود هموروئید شما را تسریع کند. فشار یبوست یکی از عواملی است که در ایجاد هموروئید نقش دارد. شما می توانید با افزایش مقدار مواد پر فیبر در رژیم غذایی خود مانند سبزیجات، میوه ها و غلات کامل به نرم شدن مدفوع و دفع آسان تر کمک کنید. به منظور درمان یبوست و کاهش فشار در هنگام اجابت مزاج، باید به اندازه کافی آب مصرف کنید. توصیه های اضافی که ممکن است علائم را کاهش دهد وبرای درمان بواسیر مفید است در زیر ارائه شده‌اند:

  • مدت زمان ماندن در توالت را کاهش دهید.
  • هنگامی که نیاز دارید خود را از شر مدفوع خلاص کنید، در اسرع وقت به دستشویی بروید.
  • در حین اجابت مزاج ، پاهای خود را روی هم قرار دهید تا موقعیت راست روده تغییر کند. به عنوان مثال، هنگام استفاده از سرویس بهداشتی.
  • قبل از استفاده از مکمل فیبر یا نرم کننده مدفوع مانند پسیلیوم (متاموسیل) یا متیل سلولز با پزشک خود مشورت کنید. همچنین می توان با مخلوط کردن یک قاشق روغن معدنی با رژیم غذایی، مدفوع را نرم تر کرد.
  • ناحیه مقعد را تمیز نگه دارید. پس از اجابت مزاج، دوش معمولی بگیرید و مقعد و اطراف آن را کاملا تمیز کنید. همچنین می توانید از دستمال مرطوب برای تمیز کردن آن استفاده کنید.
  • از حمام نشسته استفاده کنید یا چند دقیقه در وان آب گرم بگذرانید تا ناحیه مقعد شسته شود.
  • برای کاهش ناراحتی، می‌توانید داروهای موضعی بدون نسخه (OTC) مانند ژل هموروئیدی فنیل افرین (آمادگی H) را نیز امتحان کنید.

درمان هموروئید

طول مدت علائم هموروئید چقدر است؟

اگر هموروئید شما کوچک باشد، علائم شما می تواند در عرض چند روز خود به خود از بین برود. همچنین ممکن است لازم باشد تغییرات کوچکی در رژیم غذایی و سبک زندگی ایجاد کنید. برخی از هموروئیدهای داخلی به حدی بزرگ می شوند که از مقعد خارج می شوند. هموروئیدی که پرولاپس شده است مدت بیشتری طول می کشد تا بهبود یابد و ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد. در دوران بارداری، برخی از زنان مبتلا به هموروئید هستند. این با افزایش فشار شکم، به ویژه در سه ماهه سوم، ایجاد می شود، که می تواند وریدهای راست روده و مقعد را گسترش دهد. احتمال بزرگ شدن وریدها نیز ممکن است توسط هورمون های بارداری افزایش یابد. اگر در دوران بارداری به هموروئید مبتلا شوید، ممکن است علائم را تا زمان زایمان تجربه کنید.

آیا امکان بازگشت بواسیر پس از درمان آن وجود دارد؟

اگر در گذشته هموروئید را تجربه کرده باشید، احتمال عود مجدد بواسیر بعد از درمان وجود دارد. در مورد دفعات بازگشت هموروئید، تحقیقات گسترده ای انجام نشده است. در تحقیقی در سال 2004، دانشمندان میزان بازگشت هموروئید را در 231 نفر مقایسه کردند. درمان‌های خانگی برای برخی از شرکت‌کنندگان پژوهشی که هموروئید داشتند، ارائه شد، در حالی که برای دیگران جراحی لازم بود. میزان بازگشت در افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند 6.3٪ بود، در حالی که کسانی که درمان های خانگی را امتحان کردند، نرخ بازگشت 25.4٪ داشتند.

برای جلوگیری از هموروئید و عود مجدد آن چه اقداماتی می توان انجام داد؟

تنظیم رژیم غذایی و سبک زندگی ممکن است به شما کمک کند تا دوباره دچار هموروئید نشوید. درمان‌های خانگی برای علائم هموروئید نیز ممکن است عود را در آینده متوقف کند. برای پیشگیری از هموروئید به نکات زیر توجه کنید:

  1. سعی کنید مقدار مورد نیاز روزانه فیبر را با مصرف وعده های غذایی با فیبر بالا و آب زیاد برای نرم نگه داشتن مدفوع و جلوگیری از زور زدن دریافت کنید. همچنین ممکن است مصرف نرم کننده مدفوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
  2. اغلب ورزش کنید؛ فعالیت بدنی به شما کمک می کند اجابت مزاج راحت تر و منظم تری داشته باشید.
  3. اگر اضافه وزن دارید سعی کنید وزن خود را کاهش دهید تا فشار وارده بر رکتوم و وریدهای مقعدی کاهش یابد. انجام این کارها برای درمان بواسیر بسیار تاثیر گذار است.

چه زمانی باید برای درمان بواسیر به پزشک مراجعه کنم؟

بواسیر معمولاً خود به خود برطرف می شود و معمولاً درمان آن ساده است. بواسیر گاهی اوقات می تواند منجر به مشکلات شود. هموروئید می تواند به طور مداوم خونریزی کند که می تواند منجر به کم خونی یا کمبود گلبول های قرمز خون شود. خون رسانی به بواسیر داخلی نیز ممکن است در صورتی که بین عضلات مقعد فرو برود قطع شود. هموروئیدی که در نتیجه خفه شده است ممکن است بسیار دردناک باشد. اگر بیش از دو هفته درمان های خانگی را برای هموروئید خود امتحان کرده اید و نتیجه ای دریاف نکرده اید، با یک پزشک مشورت کنید. بواسیر به راحتی توسط پزشک تشخیص داده شده و درمان می شود. چنانچه به یک پزشک متخصص در این زمینه نیاز دارید می توانید از خدمات دکتر ایزدی استفاده کنید. هدف ما خدمت رسانی به بیمارانی است که قصد بهبود یافتن دارند. از اینکه وقت خود را به جهت مطالعه این مقاله با موضوع درمان بواسیر گذاشتید سپاسگذاریم.برای جراحی دستگاه گوارش دکتر علیرضا ایزدی می توانید از طریق همین سایت اقدام کنید.

درمان بواسیر با پماد

پمادها یکی از روش‌های رایج درمان بواسیر هستند که می‌توانند به تسکین علائمی مانند درد، خارش و التهاب کمک کنند. انواع مختلفی از پمادها با ترکیبات مختلف در دسترس هستند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.

انواع پمادها برای درمان بواسیر

  •  پمادهای ضد التهاب: این پمادها حاوی موادی مانند هیدروکورتیزون یا زینک اکسید هستند که می‌توانند به کاهش التهاب و تورم در ناحیه مقعد کمک کنند.
  • پمادهای بی‌حس‌کننده: محتویات این پمادها شامل موادی مانند لیدوکائین یا بنزوکائین است که می‌توانند به طور موقت درد و خارش را تسکین دهند.
  •  پمادهای قابض یا سفت کننده : ترکیبات این پمادها حاوی موادی مانند تانن یا عصاره شاه بلوط هستند که می‌توانند به کوچک شدن رگ‌های متورم و کاهش خونریزی کمک کنند.
  •  پمادهای روان‌کننده: این پمادها موادی مانند وازلین یا روغن معدنی را حاوی هستند که می‌توانند به عبور مدفوع سفت و جلوگیری از یبوست کمک کنند.

نحوه استفاده از پمادهای مخصوص درمان هموروئید

  1.  قبل از استفاده از پماد، ناحیه مقعد را با آب گرم و صابون به آرامی بشویید و کاملاً خشک کنید.
  2. از انگشت تمیز برای قرار دادن مقدار کمی از پماد در ناحیه آسیب‌دیده استفاده کنید.
  3.  طبق دستورالعمل روی برچسب، پماد را دو تا سه بار در روز یا طبق دستور پزشک استفاده کنید.
  4.  بعد از استفاده از پماد، دست‌های خود را به طور کامل بشویید.

نکات مهم در خصوص روند درمان هموروئید با پماد

  •  اگر به هر یک از مواد تشکیل دهنده پماد حساسیت دارید، از آن استفاده نکنید.
  •  اگر باردار هستید یا شیرده هستید، قبل از استفاده از پماد با پزشک خود مشورت کنید.
  •  اگر علائم شما بعد از چند روز از درمان با پماد بهبود نیافت یا بدتر شد، به پزشک مراجعه کنید.
  •  استفاده طولانی مدت از برخی از پمادها، به خصوص پمادهای حاوی استروئید، می‌تواند عوارض جانبی داشته باشد.
دکتر ایزدی
دکتر ایزدی

دکتر علیرضا ایزدی ، دارای فوق تخصص جراحی کولورکتال (دستگاه گوارش) ،لاپاراسکوپی پیشرفته، جراحی لیزری مقعد(هموروئید،شقاق،فیستول و…)
جراحی سرطانهای دستگاه گوارش به روش لاپاراسکوپی پیشرفته  و  جراحیهای چاقی دستگاه گوارش از بهترین دانشگاه شیراز هستند .ایشان دوره های برجسته  را در بهترین مراکز علمی توسط بهترین افراد در برجسته ترین و یشرفته ترین کشور ها از جمله بلژیک ، ایتالیا ، سوئیس  و آلمان گذرانده و هم اکنون در تهران در حالت فعالیت هستند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *