متخصص جراحی دستگاه گوارش

فوق تخصص جراحی کولورکتال

لاپاراسکوپی تخصصی و پیشرفته

بواسیر چیست؟+ درمان و نحوه تشخیص هموروئید

موضوعات این مقاله

بواسیر چیست

بواسیر چیست؟

بسیاری از افراد توصیف مشخصی از هموروئید یا درمان بواسیر ندارند، علیرغم این واقعیت که بسیاری از افراد در مقطعی از زندگی خود از بواسیر رنج می برند، که ممکن است با ناراحتی همراه باشد، اما به طور معمول به عنوان یک بیماری خطرناک در نظر گرفته نمی شود و ممکن است در چند مرحله اول فروکش کند. هموروئید یا هموروئید یک سیاهرگ برآمده در انتهای رکتوم و مقعد است. این عارضه به دلیل افزایش فشار روی وریدهای راست روده و مقعد ایجاد می شود که باعث کشیدگی، نازک شدن و تورم دیواره سیاهرگ ها در این نواحی می شود.پس از دانستن اینکه بواسیر چیست به انواع و نحوه تشخیص آن میپردازیم.

انواع بواسیر

بواسیر داخلی

سیاهرگهای متورم آبی تیره در داخل کانال مقعدی که از مقعد بیرون زده اند.

بواسیر خارجی

هموروئید خارجی یک سیاهرگ متورم در ناحیه مقعد است که به صورت یک توده نرم یا سفت ظاهر می شود.موقعیت و بیرون زدگی مقعد درجه هموروئید را مشخص می کند.بواسیرها بر اساس شدت آنها طبقه بندی می شوند هرچه برجستگی بزرگتر باشد، وضعیت جدی تر است. یکی از نیازهای درمان این عارضه، تعیین درجه و شدت بواسیر است.

هموروئید درجه یک

هموروئید درجه یک که معمولاً به عنوان هموروئید داخلی شناخته می شود، از قسمت بیرونی مقعد قابل مشاهده نیست.

هموروئید درجه دو

پس از حذف کامل، هموروئید در درجه دوم به مقعد باز می گردد.

هموروئید درجه سوم

بواسیر از طریق مدفوع ظاهر می شود و پس از دفع مدفوع در درجه سوم به مقعد باز می گردد.

هموروئید درجه چهار

بواسیر اغلب در خارج از مقعد با این درجه از هموروئید که شدیدترین است قابل مشاهده است.

علائم هموروئید

· مدفوع خونی

· احساس خارش و سوزش

· تورم مقعد

· احساس عدم دفع کافی

· خونریزی بدون درد (زرشکی روشن)

· برآمدگی یا قوز ناخوشایند در اطراف مقعد

علل هموروئید

· بارداری

· بیماری کبدی مرتبط با چاقی

· مقعدی مقعدی

· یبوست یا اسهال

· سرطان روده بزرگ

· ایستادن برای مدت طولانی

· سابقه جراحی رکتوم

· رژیم های غذایی با مصرف کم فیبر

· مواجهه طولانی مدت با طرد

·  سرطان روده بزرگ (سرطان بخشی از روده بزرگ)

پیشگیری از هموروئید با انجام سه روش زیر
ورزش

مصرف آب افزایش یافته است.

مصرف فیبر (میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و …)

درمان انواع بیماری بواسیر

درمان هموروئید داخلی

اگر بیماری هموروئید در مراحل اولیه باشد، می توان آن را در خانه مدیریت کرد. با این حال، اگر شدید و مداوم شود، پزشک بواسیر را با استفاده از نوارهای لاستیکی می بندد. در صورت عدم موفقیت، پزشک مجبور به انجام عمل جراحی می شود. برای آشنایی بیشتر با درمان هموروئید اینجا را کلیک کنید.

درمان هموروئید خارجی

درمان های خانگی برای درمان بسیاری از هموروئیدهای خارجی کافی است. به عنوان مثال، نوشیدن آب، استفاده بیشتر از فیبر و ورزش از جمله مواردی است که در بالا ذکر شد. اما در موارد شدید راهی جز جراحی هموروئید خارجی وجود ندارد.

مقاله پیشنهادی : آیا فیستول خطرناک است ؟

چه کسانی بیشتر به هموروئید مبتلا می شوند؟

افرادی که زمان زیادی را صرف نشستن می کنند.

افرادی که شغل آنها مستلزم صرف زمان زیادی در حالت نشسته است، مانند کارگران کامپیوتر یا رانندگان، بیشتر مستعد ابتلا به هموروئید هستند زیرا گردش خون در ناحیه لگن هنگام نشستن دشوارتر است. برای کاهش این شانس توصیه می شود که هر 2 ساعت یک بار حرکت کنید و ورزش های معمولی مانند پیاده روی های کوتاه را انجام دهید.

افرادی که برای مدت طولانی می ایستند.

افرادی که در استخدام آنها نیاز به ایستادن طولانی مدت دارند، مانند پیشخدمت ها و آرایشگران، در صورت رعایت نکردن قوانین بهداشتی مانند جابجایی پاهای خود هر چند دقیقه و ایستادن روی پنجه یا پاشنه پا، ممکن است دچار آسیب ستون فقرات شوند. از آنجایی که خون به خوبی در بدن گردش نمی کند، احتمال هموروئید را افزایش می دهد.

افرادی که به فعالیت های شدید بدنی و ورزشی می پردازند

افرادی که به سرعت حجم زیادی را حمل می کنند، مانند باربرها، فشار زیادی به رگ های خونی و رکتوم وارد می کنند و نسبت هموروئید را افزایش می دهند. برای کاهش احتمال این عارضه، توصیه می شود طبق اصول کار کنید و به فعالیت های ورزشی بپردازید که باعث تقویت عضلات ناحیه تمپورال می شود.

افرادی که زندگیشان پر از تنش و نگرانی است.

افرادی که تحت استرس و فشار زیادی هستند، حرکات روده نامنظم دارند که می تواند منجر به یبوست شود که یکی از دلایل اولیه بواسیر است.بواسیر به خودی خود نمی تواند باعث سرطان شود. با این حال، اگر خونریزی یک علامت باشد، باید آزمایشات دقیقی انجام شود زیرا هموروئید می تواند نشانگر سرطان روده بزرگ باشد.

بواسیر چگونه شناسایی می شود؟

بواسیر داخلی را می توان با گذاشتن انگشت در ناحیه و احساس بیرون زدگی در ابتدایی ترین شکل کشف کرد، اما در بیشتر موارد بواسیر را نمی توان احساس کرد و انجام آزمایشاتی مانند آنوسکوپی ضروری است. یا پروکتوسکوپ دارد. اگر بالای 50 سال دارید و هرگز کولونوسکوپی نکرده اید، و مشکوک به سرطان یا علائم اختلالات دیگر هستید، ممکن است آزمایش کولونوسکوپی توصیه شود.

پاتوفیزیولوژی

بالشت های بواسیر یک ویژگی طبیعی بدن انسان هستند و تنها زمانی تبدیل به یک بیماری پاتولوژیک می شوند که دچار تغییرات نابهنجار شوند. کانال مقعدی معمولی دارای سه بالشتک اولیه است. این سه را ممکن است در سمت چپ، راست جلو، و راست عقب پیدا کنید. اینها از رگهای خونی به نام سینوس، بافت همبند و ماهیچه صاف به جای شریان یا سیاهرگ تشکیل شده اند. برخلاف وریدها، منحنی سینوس بافت عضلانی در دیواره های خود ندارد. شبکه ورید هموروئیدی مجموعه ای از رگ های خونی است. پد هموروئید برای برداشتن داوطلبانه ضروری است. آنها 15 تا 20 درصد از فشار بسته شدن مقعد در حالت استراحت را تشکیل می دهند و ماهیچه های اسفنکتر را در هنگام مدفوع محافظت می کنند. وقتی فرد در حالت نشسته زور می‌زند، فشار داخل شکمی افزایش می‌یابد و پدهای هموروئیدی منبسط می‌شوند و به بسته شدن مقعد کمک می‌کنند. تصور می‌شود که علائم بواسیر زمانی ظاهر می‌شوند که این بافت عروقی به پایین می‌لغزد یا فشار وریدی بیش از حد بالا می‌رود. افزایش فشار روی مقعد نیز ممکن است به علائم هموروئید کمک کند. هموروئیدها به عنوان داخلی از شبکه ورید هموروئیدی بالایی یا خارجی از شبکه ورید هموروئیدی تحتانی طبقه بندی می شوند. این دو قسمت با خط شانه از هم جدا می شوند.

مقاله پیشنهادی :اجزای دستگاه گوارش

چکیده کلی و کلام آخر
در این مقاله به بررسی و ایجاد بیماری بواسیر پرداختیم تا شما را در این زمینه اگاه کرده باشیم. شایع ترین بیماری مقعد هموروئید است. تا سن 50 سالگی، تقریبا نیمی از مردم هموروئید خواهند داشت. بواسیر در اثر انسداد وریدی در ناحیه مقعد ایجاد می شود. اگر فشار بیش از حد به پایین راست روده (رکتوم) و ناحیه مقعد به هر دلیلی اعمال شود، این سیاهرگ ها به طور غیر طبیعی برآمده می شوند. فشار بالا ممکن است ناشی از فشار مکرر بر روی وریدهای مقعد یا راست روده باشد. رژیم غذایی کم فیبر، نشستن یا ایستادن طولانی مدت، چاقی، یبوست و قرار گرفتن در معرض لرزش همگی از عوامل خطر هستند. شرایط کاری (مانند رانندگان لیفتراک یا ویبره های محیطی مانند ژنراتورهای نیروگاهی) جراحی رکتوم یا پارگی کانال تناسلی پس از زایمان و بخیه زدن آن، بیماری کبد، سرطان روده بزرگ، رابطه جنسی مقعدی، افزایش فشار خون در سیستم وریدی دستگاه گوارش. هموروئید خارجی به صورت توده ای نرم، پف کرده یا سفت در اطراف ناحیه مقعد ظاهر می شود. بواسیر داخلی در داخل کانال مقعد تشکیل می شود. چنانچه قصد درمان این بیماری را دارید، می توانید به مطب دکتر ایزدی مراجعه نمایید تا این مسئله را از ریشه درمان کنید و یا با توجه به مشکلات دیگر خود به جراحی دستگاه گوارش بپردازید. از اینکه وقت خود را به جهت مطالعه این مقاله با موضوع بواسیر چیست گذاشتید سپاسگذراریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *